Peter van Elsäcker

Ik ben Peter van Elsäcker, in 1962 op Valentijnsdag geboren in Vlaardingen, sinds 1983 getrouwd met kruikin Myriam, vader van drie volwassen kinderen en trotse opa van twee kleinzoons.

Na mijn militaire diensttijd ben ik in Tilburg gaan wonen, eerst in de wijken Het Goirke, De Hasselt, Het Zand en sinds 2002 in de prachtige wijk Zorgvlied.

In mijn dagelijks leven heb ik altijd commerciële functies vervuld als onder andere accountmanager, business development manager en managing director. Sinds januari 2021 ben ik als zelfstandige werkzaam als interim (verkoop)manager in de hightech maakindustrie (LinkedIn).

In 1997 ben ik betrokken geraakt bij de jeugd van Willem II. De eerste jaren bij de amateurvereniging, spelend lid van het veteranenteam, vanaf 2002 in het jeugdbestuur van de jeugdopleiding, 8 jaar in de organisatie van het bekende Audax-toernooi en in 2014 een van de oprichters van de huidige Willem II Voetbalacademie. Daarnaast zijn mijn vrouw en ik 10 jaar met veel plezier gastgezin geweest voor jeugdspelers uit de jeugdopleiding, tot de laatste in 2020 het huis uit ging, allemaal met een diploma op zak.

Door het Willem II-netwerk ben ik in contact gekomen met Lokaal Tilburg en werd ik geraakt door de persoonlijke aandacht van Frans van Aarle en Frans van Dommelen bij een bepaalde kwestie. De lokale politici doen er wel degelijk toe, dacht ik. Sinds 2018 maak ik deel uit van de steunfractie en werk ik nauw samen met mijn ‘mentor’ Frans van Dommelen om geleidelijk aan zijn taken over te nemen op het gebied van:

  • Wijken & sociale basis;
  • Wijkgericht werken;
  • Sport;
  • Stappegoor.

Inmiddels mag ik sinds 2019 ook bestuurslid zijn bij de wijkvereniging Zorgvlied Tilburg om bij te dragen aan de leefbaarheid en woongenot van alle medebewoners in onze mooie wijk.

De betekenis van bijgaande foto op het Burgemeester van de Mortelplein is voor mij:

  • de uitdaging om de twee wijkdelen aan weerszijden van het park met elkaar te verbinden door het organiseren van activiteiten voor de bewoners, en de jeugd in het bijzonder;
  • de waardering voor de belangrijke rol van burgemeester Van de Mortel tijdens de Tweede Wereldoorlog;
  • dat bomen en groen in de stad een belangrijk onderdeel zijn in de klimaatadaptatie (‘méér m3 groen’) en ook omdat het gewoon fijn is om in een groene omgeving te mogen wonen!

Heeft u vragen of wilt u iets kwijt? Bel of mail me gerust!

E-mail: petervanelsacker@lokaaltilburg.info | Telefoonnummer 0651097265

Dank u voor het delen!