Fractie

In de raadsperiode 2022 – 2026 zitten weer fantastische mensen in onze fractie. We hebben twee raadsleden, drie burgerraadsleden en een groeiend team aan steunfractieleden. We stellen hen graag even voor.

Frans van Aarle – raadslid en fractievoorzitter

1. Frans van Aarle

Portefeuille: Circulaire economie, detailhandel en Binnenstad, Duurzaamheid en duurzame stad, Toerisme, evenementen, Kermis, horeca en citymarketing, Wonen & Ruimtelijke kwaliteit, Cultuur, Openbare orde en veiligheid, Ruimtelijk en fysiek domein / Vitale stad, Verkeer, mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren.

Wijken: Binnenstad, Goirke-Hasselt, Bouwmeesterbuurt, Groeseind-Hoefstraat, Loven-Besterd en Theresia. Armhoef, Jeruzalem Hoogvenne, Fatima, Broekhoven en Loven. Kanaalzone, Kraaiven, Vossenberg, De Katsbogten, Albion, T58 en Het Laar. Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Noordhoek, Korvel/Westend/Sint Anna, Trouwlaan-Uitvindersbuurt, Oerle, Willemsbuiten, Stappegoor en Groenewoud. Koningshoeven en Moerenburg.

Frans is opgeleid aan het Theresialyceum en de Fotovakschool. Hij heeft inmiddels veel ervaring in de gemeenteraad van Tilburg. Raadslid sinds 2014. Daarnaast is hij al meer dan 40 jaar actief als bestuurder, onder andere als voorzitter van Korvel Vooruit, voorzitter van de Ondernemers Federatie Tilburg. Secretaris van de Stichting Nederlandse Fotovakhandel en vennoot van Foto Frans van Aarle.

Bovendien is Frans een fervent Willem II supporter.

E-mail: frans.van.aarle@tilburg.nl


Toine Zegers – raadslid

Portefeuille: Asiel, migratie & inburgering, Bestaanszekerheid, Werk & Inkomen, Gezondheid en welzijn, Jeugd, Onderwijs, Sociale basis, Inclusie & mondiale bewustwording, Ouderen, Sociaal domein / Inclusieve stad, Sport, wmo, bedrijfsvoering, publieke dienstverlening en Maatschappelijk vastgoed. Toine is ook lid van de audit-commissie van de raad.

Wijken: Quirijnstok, Stokhasselt, Heikant, Goirke-Hasselt, Bouwmeesterbuurt, Groeseind-Hoefstraat, Loven-Besterd en Theresia. Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.

Toine Zegers is Tilburger vanaf het begin van zijn rechtenstudie in 1975. Daarna is hij jurist geworden, om te beginnen als vrijwilliger bij de Tilburgse rechtswinkel. Daarna heeft hij met vrienden een advocatenkantoor opgericht, het Advocatencollectief NS Plein. Later werd dat KZO|013 in de vroegere Rijks HBS aan de Ringbaan Oost. En weer daarna tot 1 oktober 2022 aan de Spoorlaan 460. Daarnaast was Toine advocaat-lid van het zogenaamde Hof van Discipline, de beroepsrechter over klachten tegen advocaten in het tuchtrecht. Bovendien werd hij lid en voorzitter van enkele klacht- en beroepscommissies, in het Islamitisch basisonderwijs, in klachten tegen regionale zorginstellingen en in klachten van werknemers van een ziekenhuis.
Sinds 1 oktober 2022 eindigden zijn advocatuur en tevens zijn lidmaatschap van het Hof van Discipline. Voorzitter van de beide genoemde klachtencommissies is Toine nu nog.

E-mail: toine.zegers@tilburg.nl


Christel Rutte – burgerraadslid

Portefeuille: Jeugd, Onderwijs, Regio, bestuur en netwerken, Ouderen, wmo.

Wijken: Het Wandelbos, De Blaak, De Reit, Zorgvlied en Het Zand.

Christel is emeritus hoogleraar organisatiepsychologie van de Universiteit van Tilburg. In het verleden was zij lid van de raad van toezicht van Theaters Tilburg en van Revalidatiecentrum Revant. Nog steeds is zij actief als lid van het wetenschappelijk onderzoeksteam van jeugd- en gezinshulpverleningsorganisatie Sterk Huis en algemeen bestuurslid van Vrouwennetwerk Goirle.

E-mail: christel.rutte@tilburg.nl 


Wesley Raghoebar – burgerraadslid

Portefeuille: Asiel, migratie & inburgering, Circulaire economie, detailhandel en Binnenstad, Toerisme, evenementen, Kermis, horeca en citymarketing, Wonen & Ruimtelijke kwaliteit, Cultuur, Openbare orde en veiligheid, Ruimtelijk en fysiek domein / Vitale stad, Verkeer, mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren.

Wijken: Noordhoek, Korvel/ Westend/ Sint Anna, Trouwlaan-Uitvindersbuurt, Oerle, Willemsbuiten, Stappegoor en Groenewoud.

Wesley is afgestudeerd in Marketing Management bij Fontys in Eindhoven. Hij werkt voor Clingendael Media in Den Haag met werkgebieden in Nederland en België. Wesley is bovendien actief betrokken bij Sranang Tilburg, een familiebedrijf met authentieke Surinaamse gerechten.

Als bestuurder is Wesley al 6 jaar actief bij de winkeliersvereniging Korvel Vooruit. Daar is hij twee jaar verantwoordelijk geweest voor de Communicatie van Winkellint de Besterd en Korvel. Verantwoordelijk voor de sponsoring geweest bij voetbalvereniging OVC’26.

Wesley woont in Groenenwoud en is daar vaak te vinden op het voetbalveld samen met zijn zonen.

E-mail: wesley.raghoebar@tilburg.nl


Hans van de Ven – burgerraadslid

Portefeuille: Asiel, migratie & inburgering, Duurzaamheid en duurzame stad, Openbare ruimte: groen, grijs & blauw, Schoon & afval, Wonen & Ruimtelijke kwaliteit, Cultuur , Klimaat en energie, Openbare orde en veiligheid, Sport, Verkeer, mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren.

Wijken: Reeshof, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Stadsbos013 en Park Pauwels.

Hans is een geboren en getogen Tilburger en sinds 1984 woont hij in het stadsdeel de Reeshof, de buitenstad van Tilburg. Hans werkt als opsporingsambtenaar bij de Koninklijke Marechaussee en draagt daarin ook een steentje bij in de landelijke ondernemingsraad. In zijn vrije tijd is Hans graag bezig met voetbal. Van speler naar trainer van jeugdteams, technisch jeugdcoördinator (onder andere ‘t Zand en SARTO), hoofdtrainer bij WERE DI, Willem II amateurs en SVSSS in Udenhout.

Zijn politieke ambitie is om een maximale bijdrage te leveren aan de stad Tilburg waar de inwoners centraal staan en waar we gelukkig en gezond kunnen leven in de wijken en dorpen.

E-mail: hans.van.de.ven@tilburg.nl


Steunfractie

Harry van Poppel
Nick Robben
Joop van den Assem
Dank u voor het delen!