Fractie

In de raadsperiode 2022 – 2026 zitten weer fantastische mensen in onze fractie. We hebben twee raadsleden, drie burgerraadsleden en een groeiend team aan steunfractieleden. We stellen hen graag even voor.

Frans van Aarle – raadslid en fractievoorzitter

1. Frans van Aarle

Portefeuille: Circulaire economie, detailhandel en Binnenstad, Duurzaamheid en duurzame stad, Toerisme, evenementen, Kermis, horeca en citymarketing, Wonen & Ruimtelijke kwaliteit, Cultuur, Openbare orde en veiligheid, Ruimtelijk en fysiek domein / Vitale stad, Verkeer, mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren.

Wijken: Binnenstad, Goirke-Hasselt, Bouwmeesterbuurt, Groeseind-Hoefstraat, Loven-Besterd en Theresia. Armhoef, Jeruzalem Hoogvenne, Fatima, Broekhoven en Loven. Kanaalzone, Kraaiven, Vossenberg, De Katsbogten, Albion, T58 en Het Laar. Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Noordhoek, Korvel/Westend/Sint Anna, Trouwlaan-Uitvindersbuurt, Oerle, Willemsbuiten, Stappegoor en Groenewoud. Koningshoeven en Moerenburg.

Frans is opgeleid aan het Theresialyceum en de Fotovakschool. Hij heeft inmiddels veel ervaring in de gemeenteraad van Tilburg. Raadslid sinds 2014. Daarnaast is hij al meer dan 40 jaar actief als bestuurder, onder andere als voorzitter van Korvel Vooruit, voorzitter van de Ondernemers Federatie Tilburg. Secretaris van de Stichting Nederlandse Fotovakhandel en vennoot van Foto Frans van Aarle.

Bovendien is Frans een fervent Willem II supporter.

E-mail: frans.van.aarle@tilburg.nl


Toine Zegers – raadslid

Portefeuille: Asiel, migratie & inburgering, Bestaanszekerheid, Werk & Inkomen, Gezondheid en welzijn, Jeugd, Onderwijs, Sociale basis, Inclusie & mondiale bewustwording, Ouderen, Sociaal domein / Inclusieve stad, Sport, wmo, bedrijfsvoering, publieke dienstverlening en Maatschappelijk vastgoed. Toine is ook lid van de audit-commissie van de raad.

Wijken: Quirijnstok, Stokhasselt, Heikant, Goirke-Hasselt, Bouwmeesterbuurt, Groeseind-Hoefstraat, Loven-Besterd en Theresia. Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel.

Toine Zegers is Tilburger vanaf het begin van zijn rechtenstudie in 1975. Daarna is hij jurist geworden, om te beginnen als vrijwilliger bij de Tilburgse rechtswinkel. Daarna heeft hij met vrienden een advocatenkantoor opgericht, het Advocatencollectief NS Plein. Later werd dat KZO|013 in de vroegere Rijks HBS aan de Ringbaan Oost. En weer daarna tot 1 oktober 2022 aan de Spoorlaan 460. Daarnaast was Toine advocaat-lid van het zogenaamde Hof van Discipline, de beroepsrechter over klachten tegen advocaten in het tuchtrecht. Bovendien werd hij lid en voorzitter van enkele klacht- en beroepscommissies, in het Islamitisch basisonderwijs, in klachten tegen regionale zorginstellingen en in klachten van werknemers van een ziekenhuis.
Sinds 1 oktober 2022 eindigden zijn advocatuur en tevens zijn lidmaatschap van het Hof van Discipline. Voorzitter van de beide genoemde klachtencommissies is Toine nu nog.

E-mail: toine.zegers@tilburg.nl


Christel Rutte – burgerraadslid

Portefeuille: Jeugd, Onderwijs, Regio, bestuur en netwerken, Ouderen, wmo.

Wijken: Het Wandelbos, De Blaak, De Reit, Zorgvlied en Het Zand.

Christel is emeritus hoogleraar organisatiepsychologie van de Universiteit van Tilburg. In het verleden was zij lid van de raad van toezicht van Theaters Tilburg en van Revalidatiecentrum Revant. Nog steeds is zij actief als lid van het wetenschappelijk onderzoeksteam van jeugd- en gezinshulpverleningsorganisatie Sterk Huis en algemeen bestuurslid van Vrouwennetwerk Goirle.

E-mail: christel.rutte@tilburg.nl 


Wesley Raghoebar – burgerraadslid

Portefeuille: Asiel, migratie & inburgering, Circulaire economie, detailhandel en Binnenstad, Toerisme, evenementen, Kermis, horeca en citymarketing, Wonen & Ruimtelijke kwaliteit, Cultuur, Openbare orde en veiligheid, Ruimtelijk en fysiek domein / Vitale stad, Verkeer, mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren.

Wijken: Noordhoek, Korvel/ Westend/ Sint Anna, Trouwlaan-Uitvindersbuurt, Oerle, Willemsbuiten, Stappegoor en Groenewoud.

Wesley is afgestudeerd in Marketing Management bij Fontys in Eindhoven. Hij werkt voor Clingendael Media in Den Haag met werkgebieden in Nederland en België. Wesley is bovendien actief betrokken bij Sranang Tilburg, een familiebedrijf met authentieke Surinaamse gerechten.

Als bestuurder is Wesley al 6 jaar actief bij de winkeliersvereniging Korvel Vooruit. Daar is hij twee jaar verantwoordelijk geweest voor de Communicatie van Winkellint de Besterd en Korvel. Verantwoordelijk voor de sponsoring geweest bij voetbalvereniging OVC’26.

Wesley woont in Groenenwoud en is daar vaak te vinden op het voetbalveld samen met zijn zonen.

E-mail: wesley.raghoebar@tilburg.nl


Hans van de Ven – burgerraadslid

Portefeuille: Asiel, migratie & inburgering, Duurzaamheid en duurzame stad, Openbare ruimte: groen, grijs & blauw, Schoon & afval, Wonen & Ruimtelijke kwaliteit, Cultuur , Klimaat en energie, Openbare orde en veiligheid, Sport, Verkeer, mobiliteit, bereikbaarheid en parkeren.

Wijken: Reeshof, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel. Stadsbos013 en Park Pauwels.

Hans is een geboren en getogen Tilburger en sinds 1984 woont hij in het stadsdeel de Reeshof, de buitenstad van Tilburg. Hans werkt als opsporingsambtenaar bij de Koninklijke Marechaussee en draagt daarin ook een steentje bij in de landelijke ondernemingsraad. In zijn vrije tijd is Hans graag bezig met voetbal. Van speler naar trainer van jeugdteams, technisch jeugdcoördinator (onder andere ‘t Zand en SARTO), hoofdtrainer bij WERE DI, Willem II amateurs en SVSSS in Udenhout.

Zijn politieke ambitie is om een maximale bijdrage te leveren aan de stad Tilburg waar de inwoners centraal staan en waar we gelukkig en gezond kunnen leven in de wijken en dorpen.

E-mail: hans.van.de.ven@tilburg.nl


Steunfractie

Harry van Poppel

Harry van Poppel

Ik ben Harry van Poppel, geboren en getogen in Tilburg, in het jaar dat Willem II voor de 3e keer landskampioen werd. Toen ik in 2021 met vervroegd pensioen ging had ik er bijna 45 jaar opzitten als ambtenaar bij de afdeling dienstverlening van de Gemeente Tilburg. In 2017 ben ik lid geworden van Lokaal Tilburg. Het is een bijzondere ervaring om na 45 jaar uitvoerend ambtenaar te zijn geweest, een kijkje te mogen nemen aan de andere kant van het politieke spectrum. Mijn ambitie is onze raadsleden en burgerraadsleden, daar waar nodig, zo goed mogelijk met raad en daad bij te staan. Daarnaast hoop ik een vertrouwd aanspreekpunt te zijn voor onze inwoners en zodoende de kloof te verkleinen tussen burger en politiek.


Joep Gimbrère

Joep Gimbrère

Geboren in Fatima, getogen in Zorgvlied en thans woonachtig op de grens van Noordhoek en Sint Anna. Vanuit grote interesse in de stad en haar bewoners, ben ik (bestuurlijk) actief geweest bij onder andere wijkcentrum de Back, Stichting Straat, HC Tilburg, Willem II, Stichting Met je hart en Carnavalsstichting Tilburg.

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en ruime managementervaring. We staan in Tilburg voor grote uitdagingen en ontwikkelingen! Denk aan (economische) groei, energie, veiligheid, milieu, openbaar vervoer en betaalbaar wonen. Daar wil ik mij, als steunfractielid, graag politiek voor inzetten.


Katja Wittens

Katja Wittens

Geboren en getogen in Tilburg luister ik al vijftig jaar naar de naam Katja Wittens. Samen met mijn man, zoon en Drentse Patrijshond woon ik in de Reeshof. Ik ben begonnen als leerkracht in het basisonderwijs, vervolgens heb ik me als orthopedagoog gespecialiseerd in leerstoornissen. Sinds mei 2023 ben ik fractieondersteuner bij Lokaal Tilburg. Aanleiding is de missie om de allereerste sportfaciliteit van de nieuwe fietsdiscipline biketrial in Tilburg op te zetten. Verder ben ik betrokken bij de activiteit ‘Wat vindt de Tilburger ervan?’. Spreek me gerust aan voor meer informatie over iets!


Joop van den Assem

Joop van den Assem

Als gepensioneerde, geboren en getogen Kruik heb ik in januari 2023 kennis gemaakt met Lokaal Tilburg. Hierdoor is mijn belangstelling voor de Tilburgse politiek gewekt. Ik ben 37 jaar werkzaam geweest in de Zakelijke Kredietverlening op diverse locaties in Noord-Brabant. Verder geniet ik van mijn vrije tijd: ik ben opa, vrijwilliger bij Kringloopbedrijf Portagora en bij Natuurmonumenten.

Als steunfractielid wil ik aan de slag met het parkeerbeleid en financiën (met name de subsidies). Mijn eerste jaar in de lokale politiek is mij prima bevallen en smaakt naar meer!


Nick Robben
Martin van Bladel

 

Dank u voor het delen!