In november 2023 – bij de behandeling van de Begroting 2024 – hebben we diverse moties ingediend, waaronder de motie ‘Een toegankelijk Tilburg moet een recht zijn‘. Dit heeft nu tot resultaat geleid! De motie ‘In actie voor het actieplan toegankelijkheid’ van PvdA bij dezelfde vergadering hebben wij mede ingediend en ook deze motie krijgt een uitvoering.

In de brief van 4 juni jl. die we als raad van het College hebben gekregen, lezen we dat de ervaringsdeskundigen van Toegankelijk Tilburg voortaan betrokken worden bij zowel fysieke als digitale projecten. Het College schrijft dat de participatie van Toegankelijk Tilburg wordt opgenomen in alle werkprocessen van beleid en uitvoering. En in periodiek overleg met Toegankelijk Tilburg zal worden getoetst hoe dit in de praktijk werkt.

Met deze ontwikkeling zijn we erg blij.

Concreet betekent het dat er nu echt werk zal worden gemaakt van een toegankelijke stad voor iedereen.
Citaat: “Door de voetganger voorop te stellen in de verdeling van de ruimte, hebben we veel oog voor verblijven en verplaatsen. Lopen is de meest inclusieve vorm van verplaatsen in de stad. Daarvoor is het belangrijk dat zowel de looproute als de openbare bestemming, zoals een bushalte, toiletvoorziening of speeltuin, ook
toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Toegankelijkheid staat daarom centraal in ons loopbeleid en daarnaast ook in onze aanpak tot inrichting van de openbare ruimte, inclusief gemeentelijke openbare gebouwen en voorzieningen.”

Digitale toegankelijkheid

Daarnaast hebben we ook gevraagd om betere digitale toegankelijkheid, zodat ook mensen met een beperking de websites van de gemeente kunnen bezoeken én kunnen vinden wat ze nodig hebben. Hiervoor volgt nog voor de zomervakantie een ‘Actieplan Digitale Toegankelijkheid’, waar we zeer naar uitkijken!

Dank u voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.