Er wordt hard gewerkt aan het stadsforum, dat zal niemand de afgelopen maanden zijn ontgaan. Voor wie niet bekend is met de plannen en afspraken voor de Binnenstad, komt het geheel op dit moment misschien nog steeds erg ‘stenig’ over. Veel mensen stellen ons daarom vragen over het schijnbare ontbreken van de beloofde vergroening. Omdat wij ook het antwoord schuldig moesten blijven, hebben we deze vragen aan de projectleider voorgelegd. Met als belangrijkste vraag: waarom zien het Willemsplein en het Stadsforum er op dit moment uit zoals ze eruit zien en komt daar nog verandering in?

De projectleider gaf ons een korte toelichting op het ontwerp en ook op de vergroening. De reden dat daar nu nog niet zoveel van te zien is, is vooral omdat de uitvoering nog in volle gang is en een groot deel van de geplande vergroening – groenvakken en bomen – de komende maanden worden geplaatst. Alles wordt dus zeker nog een heel stuk groener. Sterker: er komen in totaal nog zo’n 100 bomen bij.

Voor het totaalbeeld is het belangrijk om te kijken naar de volledige gebiedsontwikkeling van het Stadsforum en de Koningswei. Belangrijk omdat de functies van deze twee projecten nauwkeurig op elkaar afgestemd zijn. Zo biedt het Stadsforum ruimte voor grootschalige activiteiten zoals de markt en de kermis, maar ook evenementen zoals Tilburg Zingt. Daar is veel ruimte voor nodig. In het totaalontwerp is daarom een balans gezocht tussen vergroening aan de ene kant (de Koningswei), en de gebruiksfunctie aan de andere kant (het Stadsforum). Om meer plaats te maken voor die twee functies is de oude rijbaan opgeschoven, en het autoverkeer naar de achtergrond verdwenen. Daarnaast is de markt naar het Stadsforum verplaatst, waarddoor is er op het Koningsplein binnenkort volop ruimte voor volledige vergroening!

Dank u voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.