Als Lokaal Tilburg hebben we met een breed aangenomen motie (voorstel) het initiatief genomen de Raad beter in positie te brengen bij een aantal grote projecten en ontwikkelingen in onze stad, die ook van invloed zijn voor de omwonenden. Deze zogenaamde ‘Volggroepen’ houden namens de Raad een vinger aan de pols, met name ook op de inwonersparticipatie; het tijdig betrekken van de omwonenden bij de planvorming.

Met de motie van Lokaal Tilburg “Volggroep Stedelijke Ontwikkeling” op 7 februari 2022 heeft de raad uitgesproken om Volggroep Stedelijke Ontwikkeling in te stellen.

De komende jaren heeft Tilburg een grote opgave op het gebied van stedelijke ontwikkeling. Omdat de verwachting is dat de stad flink gaat groeien, worden er tot 2040 circa 25.000 woningen gerealiseerd. Deze opgave krijgt concrete uitwerking binnen grote en kleinere gebiedsontwikkelingen. Voorbeelden hiervan zijn o.a. Binnenstad, Puijacker, Kenniskwartier, Museumkwartier en Stappegoor.

Er is één Volggroep Stedelijke Ontwikkeling, waarvan onze fractievoorzitter Frans van Aarle de voorzitter is. Daaronder vallen vijf projectvolggroepen die elk een grote ontwikkeling of project volgen. Het gaat om de projecten: Kenniskwartier, Puijacker-Het Laar, Stappegoor, Museumkwartier en Loven-Kanaalzone.

Doel van de volggroepen is om de raad tijdig te informeren over ontwikkelingen en uitvoering van projecten en gebiedsontwikkelingen. Door de signaalfunctie van de volggroep, wordt de raad ook in de gelegenheid gesteld om bij te sturen. Deze volggroepen hebben elk een eigen voorzitter.

Inwoners en ondernemers kunnen met vragen, zorgen en opmerkingen terecht bij deze volggroepen, of bij de overkoepelende Volggroep Stedelijke Ontwikkeling. Alle contactgegevens zijn te vinden via de website van de gemeenteraad: Volggroepen.

 

 

Dank u voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.