Dit jaar werden de extra groencontainers voor tuinafval geledigd van maart tot en met november. (zie afvalwijzer). Inwoners met (stads)tuinen klagen echter over het feit dat, mede door de klimaatverandering, in december nog erg veel bladeren van de bomen/struiken vallen. Dit tuinafval kan men niet meer kwijt aangezien de speciale groencontainer sinds eind november niet meer wordt geledigd. Dit signaal wordt bevestigd door hoveniers die ook steeds later de tuinen winterklaar kunnen maken. Het najaar gaat in de natuur steeds later van start, zeker 2 tot 3 weken.

Aangezien de duo-container (Restafval & GFT) onvoldoende ruimte biedt zou het wenselijk zijn de afvalkalender aan te passen aan de klimaatverandering.
We hebben daarom aan het College gevraagd of ze bereid is om komend jaar het tuinafval in de herfst langer op te halen, door de periode te verschuiven naar half maart tot en met half december.

Het antwoord van wethouder Van Asten op onze vraag was een volmondig: “ja!”

Dank u voor het delen!