Als Lokaal Tilburg hebben we er jaren voor gestreden: inwonersparticipatie.
Het is met gepaste trots dat we kunnen vertellen, dat onze inspanningen nu ook in heel het land belangstelling krijgen!

Tilburgs actieplan vervroegt inwonersparticipatie

De Tilburgse gemeenteraad zag dat participatie vaak te laat op gang kwam. Op raadsbijeenkomsten klaagden inwoners dat ze niet serieus werden genomen door ontwikkelaars. Na een voorstel van Lokaal Tilburg en een rapport van de rekenkamer nam de raad het Actieplan Inwonersparticipatie aan. De participatie is vervroegd en met ‘volggroepen’ houdt de raad in de gaten of inwoners participeren in grote projecten.
Lees op de website Raadsleden.nl van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden het hele verhaal!Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

Dank u voor het delen!