Aan het einde van de Capucijnenstraat, voor de ingang van wijkcentrum de Nieuwe Stede en de inrit van de naburige supermarkt stond een lelijke glasbak. En zoals we al vaker hebben gezien: het zijn soms de kleine ergernissen die de grootste voldoening geven wanneer ze zijn verholpen.

De gewraakte glasbak was niet alleen lelijk en vies, het werkte bovendien als een magneet op bijplaatsingen van afval en de stoep lag altijd bezaaid met glasscherven. Het ding was al jaren een doorn in het oog voor veel bezoekers en voorbijgangers, maar zeker ook voor de medewerkers en vrijwilligers van de Nieuwe Stede. Gelukkig is aan deze situatie een einde gekomen.

In februari 2023 hebben we als Lokaal Tilburg hierover vragen gesteld en kregen we in maart 2023 te horen dat er al lang overleg was met de wijkraad, dat er onderzocht moest worden en dat er kabels en leidingen in de weg zaten. Kortom: de gemeentelijke processen gaan zelden erg vlug.

En toch is het gelukt! Sinds medio oktober is de lelijke bovengrondse glasbak weg en zijn er twee nieuwe, ondergrondse containers geplaatst. En niet aan de voorzijde bij de ingang van het wijkcentrum, maar aan de zijkant. Een oplossing waarmee iedereen tevreden is! Een medewerkster van de Nieuwe Stede reageerde op deze verbetering: “Beter laat dan nooit! De voorkant zal een stuk prettiger zijn zonder die smerige bak en alles wat erbij ligt. Hopelijk gaan mensen uiteindelijk stoppen met daar afval weggooien…!”

Glasbak

Dank u voor het delen!