Het woonhuis Heuvel 34 – naast Hotel Mercure is sinds 2009 een gemeentelijk monument. Het werd gebouwd in opdracht van wijnhandelaar Verbunt, eind negentiende eeuw. Bouwjaar is 1890 volgens het Regionaal Archief, dat een foto van het pand heeft uit 1900. Volgens het Kadaster zou het in 1905 zijn gebouwd.

Op de zolder van dit pand zat tot januari 2020 een karaokebar gevestigd, toen er een brand uitbrak. Het Brabants Dagblad schreef hierover: “In het pand van karaokebar The End Karaoke en kledingwinkel Vive aan de Heuvel in Tilburg is dinsdagnacht rond 00.30 uur brand uitgebroken. De brand ontstond op de zolder van het café, waar de opslag is. Rond 1.30 uur was de brand onder controle.

Sindsdien staat het pand er zieltogend bij. Aanleiding voor ons om hierover vragen te stellen aan het College.

  • Wie is eigenaar van het gebouw?
  • Waarom wordt dit pand aan zijn lot en ‘de weergoden’ overgelaten?
  • Welke mogelijkheden zijn er om te voorkomen dat dit pand verloren gaat?
  • Wat kan het College doen om ervoor te zorgen dat dit gemeentelijk monument in ere hersteld wordt?

We hopen vooral dat het niet zover zal komen, dat dit gemeentelijke monument zal moeten worden afgebroken omdat het niet voldoende is beschermd.

Bronnen: 

Dank u voor het delen!