Bridge is een officieel erkende denksport en moet derhalve als een sport beschouwd moet worden. Bridgeclubs ‘De Blaak’ en ‘Brabant Bridge’ spelen in Sportcafé de Blaak. De huur van het Sportcafé verdrievoudigt binnenkort, met als argument dat het Sportcafé een (commerciële) ‘vergaderruimte’ is.

Van het College willen we weten of ze dit een aanvaardbare huurverhoging vindt. En of dat dan past in het sportbeleid ‘Meedoen is winnen’.
We zien graag dat de wethouder met de Bridgeclubs en de verhuurder van het Sportcafé in overleg gaat om een oplossing te vinden die voor iedereen aanvaardbaar is.

Bovendien blijkt er een ‘Team Verhuur’ te bestaan. Wij willen graag weten of dit een nieuwe werkwijze of afdeling is van het Sportbedrijf. En is hierover gecommuniceerd met clubs en verenigingen? En tot slot willen we weten of er nog meer klachten binnen gekomen zijn over huurverhogingen in de sport? Zo ja: van wie en hoeveel?

Heeft u te maken met een vergelijkbare situatie? Laat het ons weten via een e-mail naar fractie@lokaaltilburg.nl!

Dank u voor het delen!