Hufterig verkeersgedrag is nog steeds een van de grootste ergernissen van onze inwoners.

Doordat automobilisten met veel te hoge snelheid door de stad scheuren, zijn in de afgelopen weken opnieuw slachtoffers gevallen en soms met dodelijke afloop. Het verdriet dat slachtoffers en nabestaanden wordt aangedaan, is onbeschrijfelijk. Omwonenden aan de Cityring, de Linten zoals: Korvelseweg en Besterdring, Ringbanen en veel andere straten in onze wijken en dorpen vragen al jaren aandacht voor dit asociale rijgedrag en roepen op tot daadkrachtiger optreden van de (lokale) overheid.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat mobiele flitspalen een effectief middel zijn in de bestrijding van te hard rijden. Daarom komen er voor het gehele land in eerste instantie 50 (!) nieuwe, mobiele flitspalen. Gemeenten kunnen bij het OM een aanvraag hiervoor indienen. Het OM streeft ernaar om het aantal in 2023 verder uit te breiden.

Natuurlijk zijn 50 flitspalen voor het gehele land veel te weinig, maar dat is geen reden om je bescheiden op te stellen. Immers: als je er maar één vraagt, krijg je er zeker nooit meer. Daarom hebben we als Lokaal Tilburg bij de raad van 20 juni 2022 een ‘motie actueel’ ingediend, om het college te verzoeken om méér dan één flitspaal aan te vragen.

Deze motie is in stemming gebracht en unaniem aangenomen.

2022-06 Motie Actueel 19_LokaalTilburg_PvdA_SP_50PLUS_VoorTilburg_LST_VVD_Motie mobiele flitspalen
Dank u voor het delen!