Maandag 13 juni is onze fractievoorzitter Frans van Aarle, samen met collega’s van de gemeenteraad, op werkbezoek geweest in Loven.

In de woondriehoek Loven – Gelrebaan, Bosscheweg, Lovense Kanaaldijk/ Ringbaan Oost – wonen ruim 500 mensen op industrieterrein Loven. Deze bewoners klagen al jaren over de spanningen tussen de leefbaarheid en bedrijvigheid. De actuele aanleiding is de uitbreiding van PontMeyer met een distributiecentrum dat pal naast een aantal woningen komt, met een blinde muur van 15 meter en een verdere toename van zwaar transportverkeer.

“Voor een grote groep bewoners gaat het licht nu werkelijk uit.”

Het huidige bestemmingsplan, vastgesteld in 2016 waarbij de bewoners nauwelijks betrokken zijn geweest, maakt een bouwhoogte van 15 meter mogelijk. De bewoners willen graag meer duidelijkheid wat de toekomstvisie is voor Loven en met name voor de driehoek binnen het bedrijventerrein waar sprake is van wonen (een aantal bewoners wonen hier hun hele leven al) en industrie met milieucategorie 3.2.

Ook de bedrijven en ondernemers hebben verlangens. Daarom gaan binnenkort gaan Frans van Aarle en Toine Zegers namens de fractie ook met enkele ondernemers op Loven in gesprek, de ondernemersvereniging die opkomt voor de belangen van de bedrijven. Lokaal Tilburg gaat daarna opnieuw met de bewoners in gesprek om te kijken welke opties haalbaar zijn. Wellicht zou een deel van Loven van bestemming kunnen worden aangepast, maar daarbij moeten alle belangen goed worden afgewogen.

Bovendien maken de bewoners zich ernstig zorgen over de veiligheid van de Lovense Kanaaldijk. Het is een brede weg langs het kanaal, maar fiets- en voetpaden ontbreken. Daardoor gebeurt het regelmatig dat bewoners op de fiets of met een rollator de weg moeten delen met (vracht)auto’s, wat tot levensgevaarlijke situaties leidt.

Dank u voor het delen!