Muzikaal intermezzo van vader en zoon.

Frans van Aarle is namens Lokaal Tilburg op werkbezoek geweest bij de Werkgroep Koningshoeven, samen met diverse collega’s van de gemeenteraad. De aanleiding is, dat de Werkgroep Koningshoeven zelf een plan voor deze wijk heeft ontwikkeld. De aanwezige partijen hebben inmiddels de griffie verzocht dit onderwerp te agenderen voor bespreking in de Gemeenteraad.

Alweer drie jaar geleden heeft de Werkgroep Koningshoeven een brief geschreven aan de gemeenteraad, met het verzoek om ‘iets te doen’ aan de verwaarlozing van deze ‘parel’ van de stad, waar ooit Willem II graag zijn vrije tijd doorbracht.

Werkgroep Koningshoeven:
“Terwijl de rest van de stad werd gerenoveerd is de Koningshoeven, ooit de mooiste straat van Tilburg, de afgelopen decennia gevierendeeld en verwaarloosd. Het resultaat is een omgeving met vervallen bedrijfsgebouwen, een continue stroom sluipverkeer en afvaldumpingen.” – september 2019.

Maar omdat er op dit verzoek geen antwoord kwam, hebben de bewoners zelf een plan ontwikkeld.

Het belangrijkste punt hierin is, om van de Koningshoeven een fietsstraat te maken, zoals dat ook met de Prinsenhoeven en de Hoevenseweg is gedaan. De werkgroep zou ook graag de natuurlijke structuren en de Oude Leij graag willen herstellen. Een optie is ook een alternatieve route langs de A58 vanaf de Kempenbaan tot aan de brug over het kanaal.

Dank u voor het delen!