Een maand na de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad staat onze vernieuwde fractie in de startblokken om aan het werk te gaan.
Met Frans van Aarle en Eric Roels als onze raadsleden en Christel Rutte, Wesley Raghoebar en Hans ven de Ven als onze burgerraadsleden zijn we er helemaal klaar voor. En uiteraard is ook onze steunfractie er klaar voor! Zie ook: lokaaltilburg.nl/fractie.

Maar dat betekent niet dat zij de afgelopen weken stil hebben gezeten.
In tegendeel!

Onze (burger)raadsleden hebben in de afgelopen maand een pittige inwerkperiode doorlopen, waarin ze een spoedcursus stadsbestuur hebben gekregen. Op alle maandagen van ’s ochtends vroeg tot ’s avond laat hebben zij kennis gemaakt met hun nieuwe collega’s, maar vooral met alle zaken die in de stad spelen. En dat zijn er veel! Voor de lezers onder u die het leuk vinden om er meer over te weten, kan ik het hier onder ingesloten ‘Informatiepakket Start Raadsperiode 2022 – 2026’ van harte aanbevelen. En voor wie de smaak te pakken heeft is er ook nog het boek met bijlagen, voor nog meer details en achtergronden. Bij elkaar een slordige 100 pagina’s.

Onze twee raadsleden gaan de taken dan ook gelijkmatig verdelen, waarbij grofweg het ‘Sociaal Domein’ en ‘bestuur’ de terreinen zijn van Eric Roels en alle andere terreinen door Frans van Aarle worden bediend. Onze burgerraadsleden zullen ook alle beleidsterreinen onder elkaar verdelen en de twee raadleden ondersteunen. Daarbij is het belangrijk dat de burgerraadsleden en raadsleden precies van elkaar weten wat ze doen en gezegd hebben.

Alle onderwerpen die uiteindelijk in de vergadering van de gemeenteraad komen, worden eerst behandeld in commissies, of ‘informatie- en debatbijeenkomsten’, zoals dit sinds 2018 wordt genoemd. Bij deze ‘informatie- en debatbijeenkomsten’ mogen zowel burgerraadsleden als raadsleden vragen stellen en het debat voeren, maar wel steeds één woordvoerder per partij. Bij de raadsvergaderingen mogen alléén de raadsleden wat zeggen en de burgerraadsleden niet. Daarom is het natuurlijk heel belangrijk dat de raadsleden precies weten wat de burgerraadsleden eerder gezegd hebben.

Dat valt nog helemaal niet mee en het is daarom dat deze inwerkperiode een ruime maand duurt. Maar een goed begin is het halve werk!

Binnenkort volgt er meer over de verdeling van de portefeuilles, zodat u als lezer precies weet bij wie u kunt aankloppen met uw vragen of opmerkingen.

Informatiepakket Start Raadsperiode 2022 – 2026

Informatiepakket Start Raadsperiode 2022-2026

Bijlagen

Bijlagenboek Informatiepakket Start Raadsperiode 2022-2026
Dank u voor het delen!