Hans van de Ven – tot op heden raadslid namens het CDA – stapt over naar Lokaal Tilburg en neemt hierbij zijn raadszetel mee. Dit heeft onder meer tot gevolg dat Lokaal Tilburg op het eind van deze raadsperiode met twee zetels vertegenwoordigd is, in plaats van één.

Fractievoorzitter Frans van Aarle: “Uiteraard zijn we blij met de komst van raadslid Hans van de Ven, wij respecteren zijn persoonlijke keuze om bij Lokaal Tilburg aan te sluiten. Vanzelfsprekend is iedereen welkom die onze politieke visie onderschrijft en onze ambities wil steunen. Bovendien is Hans goed op de hoogte over wat er speelt in de Reeshof vanwege zijn brede netwerk in de wijk. De overstap van Hans van de Ven heeft nauwelijks gevolgen voor de steun aan de coalitie. Als constructieve partij, in het midden van het politieke spectrum, heeft Lokaal Tilburg in 2018 ook het bestuursakkoord “Gezond & Gelukkig in Tilburg” ondertekend. De samenwerking met de coalitie blijft zoals iedereen al jaren van ons gewend is.”

Hans van de Ven legt zijn overstap uit: “Er was al een tijdje wat schuring binnen de CDA en ik voelde me daar niet langer op mijn plaats. Daarentegen pas ik erg goed bij Lokaal Tilburg en sta ik achter het uitgangspunt dat onze inwoners centraal staan. Bovendien vind ik het prettig lid te worden van een democratische lokale partij die luistert naar onze stad en zich sterk maakt voor de Tilburgse samenleving.”

Hans van de Ven was sinds maart 2018 (burger-)raadslid namens het CDA.
Bij Lokaal Tilburg komt hij op plek 11 van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. Hans van de Ven is tevens bedrijfskundige en werkt als “projectleider reorganisaties” bij de Koninklijke Marechaussee.

Dank u voor het delen!