Een  man van 23 jaar bij wie autisme is vastgesteld, woont bij zijn oma en opa als pleegouders.

Sinds bij hem autisme werd geconstateerd heeft hij er heel veel moeite mee gehad om dit te accepteren. Hij wilde in eerste instantie ook geen hulp en was erg geëmotioneerd. Deze vaststelling kwam ook bovenop de vele tegengeslagen die hij in het verleden al had gehad, zoals het mislukken van een stage via het speciaal onderwijs.

Zijn jeugdbeschermer van Sterk Huis heeft na vele gesprekken bereikt dat hij toch ondersteund en begeleid wil worden. Vervolgens heeft deze begeleider contact gezocht met de gemeente en daar werd gezegd dat hij voorlopig niet in aanmerking kwam vanwege een wachttijd van meer dan 6 maanden. Dat is echt onacceptabel.

Vervolgens heeft deze jeugdbeschermer contact opgenomen met ons burgerraadslid Eric Roels, met de vraag of wij iets konden betekenen. Eric heeft contact opgenomen met de gemeente en een paar dagen later werd hij opnieuw door de jeugdbeschermer gebeld met de mededeling dat het nu wel geregeld werd. De Toegang had al contact opgenomen en er wordt nu een behandelplan opgesteld.

Uiteindelijk een prima resultaat maar wel een vervelend gevoel over deze procedure. Als Lokaal Tilburg zijn we hier alert op en doen er alles aan ervoor te zorgen dat zo snel mogelijk hulp wordt verleend.

Dank u voor het delen!