Een Amendement (voorstel) van zes jaar geleden mag best nostalgisch genoemd worden. Zoals de motie over de nostalgische kermis, die we als Lokaal Tilburg indienden in november 2015. We stelden destijds voor om de nostalgische kermis te verhuizen naar het Besterdplein.

In 2015 moest de verbouwing van het Stadhuis nog beginnen, was ons referendum over deze verbouwing aanstaande en had het College bedacht om de nostalgische kermis te verhuizen naar het Koningsplein. Ondanks dat de bedenker van de nostalgische kermis, maar ook bewoners en ondernemers veel liever zagen dat dit onderdeel van de kermis naar de Besterd zou gaan. Vanwege de omgeving die daar beter bij pas en de sfeer die daardoor verbeterd kon worden op dit deel van de kermis.

We zouden er niet meer aan gedacht hebben, ware het niet dat het College in een brief aan de gemeenteraad heeft laten weten, dat zij voor één jaar – 2022 – de nostalgische kermis laat plaatsvinden op de Besterdring en het Besterdplein. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk wordt er toch naar onze burgers en ondernemers geluisterd!

2015-11-02 – motie nostalgische kermis.

Dank u voor het delen!