Als Lokaal Tilburg hebben we er samen met andere partijen vaak op aangedrongen, en nu is het er eindelijk! Het Huurteam!

Sinds donderdag 1 juli is Huurteam Tilburg van start. Het Huurteam staat klaar om huurders bij te staan als er sprake is van slecht verhuurderschap, zoals te hoge huur of te hoge servicekosten, onterechte bemiddelingskosten, illegale contractvormen, achterstallig onderhoud of intimidatie/bedreiging.

De hulp van het huurteam is gratis. Iedereen moet in de gemeente Tilburg een woning kunnen huren van een betrouwbare partij en voor een eerlijke huur. Er zijn signalen over misstanden in de verhuur(bemiddelings)branche, waarbij verhuursituaties niet voldoen aan wet- en regelgeving. Huurteam Tilburg helpt huurders om voor hun rechten op te komen. Ook zorgt de inzet van het Huurteam de gemeente Tilburg om meer zicht te krijgen op de problemen binnen de verhuur(bemiddelings)branche, zodat deze problemen gerichter kunnen worden opgelost.

Het Huurteam wordt betaald door de gemeente en start voorlopig voor een proefperiode van 2 jaar.

Dank u voor het delen!