Eerder dit jaar maakte Linda Oerlemans (ONS Tilburg) en Frans van Aarle (Lokaal Tilburg) bekend dat zij onderzoeken of er een gezamenlijke toekomst voor beide partijen inzit met als doel richting de gemeenteraadsverkiezingen samen één grote en sterke lokale partij te vormen.

Deze week maken beide fractievoorzitters echter bekend dat er voorlopig afgezien wordt van het verder samengaan van deze lokale partijen.

Vanaf het moment dat de beide fracties met elkaar in gesprek en aan het werk zijn gegaan, was er sprake van een positieve chemie. In de politieke samenwerking ligt het probleem dan ook niet.

Beide verenigingen verschillen echter sterk op bestuurlijk vlak. De besturen hebben elkaar ook niet het gevoel kunnen geven dat het samengaan van de verenigingen op dit moment een positieve bijdrage kan leveren aan beider ambities. Daarvoor verschillen de bestuurs- en verenigingscultuur nog teveel van elkaar.

Het laatste woord over de ‘verloving’ wordt op 7 juli 2021 uitgesproken door de Algemene Ledenvergadering van Lokaal Tilburg. Tijdens deze ALV beslissen uiteindelijk de leden over het bestuursvoorstel.

Ondanks de teleurstelling kijken de fractievoorzitters van beide partijen positief terug op de afgelopen weken en blijven zij zich samen constructief opstellen in de politieke arena.

Dank u voor het delen!