We hebben samen met Ons Tilburg een ‘Motie Vreemd aan de orde van de dag’ ingediend bij de gemeenteraadsvergadering van 17 mei 2021.

De gemeente Tilburg en de basisscholen in Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel hebben het “Muziekakkoord”, een initiatief van de stichting “Meer muziek in de Klas”, nog niet ondertekend. Deze stichting, waarvan Koningin Máxima ambassadeur is, heeft onlangs een oproep gedaan op NPO 1 aan scholen en lokale overheden om zich aan te sluiten bij het initiatief “Meer muziek in de klas!”

Wij vinden dat de gemeenteraad van Tilburg deze wens van onze Koningin – op haar 50ste verjaardag – kan ondersteunen door het College en de schoolbesturen op te roepen zich hard te maken voor duurzame verankering van muziekonderwijs in het klaslokaal. Het “Muziekakkoord” kan hierbij een belangrijke bijdrage leveren. Muziek zorgt voor een positief schoolklimaat, sociale binding, creativiteit etc.

Deze motie werd overgenomen door wethouder Marcelle Hendrickx, portefeuillehouder van zowel onderwijs als ook cultuur.

2021 - Motie Vreemd aan de orde van de dag_Meer muziek in de klas - 210517
Dank u voor het delen!