In februari van dit jaar organiseerden we een enquête over de corona testlocaties. De resultaten uit deze enquête en de opgetekende opmerkingen van Tilburgers hebben ertoe geleid dat we in maart met Artikel 40 vragen naar het College zijn gegaan. Uit de enquête bleek namelijk dat nogal wat mensen zich niet lieten testen op corona, omdat de testlocatie in Kraaiven niet goed bereikbaar blijkt te zijn voor fietsers en voetgangers. Zeker niet voor mensen die zich al ziek voelen of koorts hebben.

Het resultaat hiervan is dat er nu een extra testlocatie wordt geopend – met ingang van 20 mei 2021 – voor alleen fietsers en voetgangers.
En wel in het voormalige pand van de GGD aan de Ringbaan West – Burgemeester Damsstraat.

Foto: Harry van Poppel.

Het gaat om een testlocatie voor mensen die lopend of met de fiets willen komen. De locatie is niet goed bereikbaar voor automobilisten. Zij kunnen terecht bij de bestaande testlocatie aan de Simon de Cockstraat in Tilburg. De locatie is 7 dagen per week geopend van 08.30 tot 17.00 uur.
Bezoekers voor een coronatest kunnen via de hoofdingang lopend naar binnen. De coronatest wordt afgenomen in een van de behandelkamers. Vanaf donderdag 20 mei kan iedereen met milde klachten hier worden getest op het coronavirus. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan alle nodige voorbereidingen op en in de locatie.

Zo blijkt maar weer dat het invullen van een enquête tot mooie resultaten kan leiden, waar veel mensen baat bij hebben.

Dank u voor het delen!