Twee lokale Tilburgse politieke partijen, ONS Tilburg en Lokaal Tilburg, zijn aan het onderzoeken op welke manier zij veel meer en beter samen kunnen werken. Het doel is om samen één grote, sterke, lokale partij te vormen met een brede basis in de Tilburgse samenleving. Linda Oerlemans is fractievoorzitter en partijleider van ONS Tilburg en Frans van Aarle is fractievoorzitter en partijleider van Lokaal Tilburg. De partijen hebben gezamenlijk op dit moment twee raadszetels, vier
burgerraadsleden en twaalf steunfractieleden.

De bedoeling is om als één partij mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. De voorlopige werknaam is ‘ONS Lokaal Tilburg’. Zowel Lokaal Tilburg als ONS Tilburg zijn democratisch gestuurde verenigingen met een flink aantal leden en uiteraard zullen deze leden hierover het laatste woord hebben in de algemene ledenvergadering.

Frans van Aarle: “Het zou geweldig zijn als we onze krachten kunnen bundelen, zodat we samen een grotere groep inwoners kunnen vertegenwoordigen.” Linda Oerlemans: “Natuurlijk zijn we twee verschillende partijen, maar voor ons beiden staan onze inwoners centraal en vinden we dat zij ook actief mogen meebeslissen over wat er voor hen toe doet.”

Lokaal Tilburg en ONS Tilburg gaan samen een sterke, brede en diverse partij vormen in het midden van het politieke spectrum, maar vooral midden in de samenleving. Niet voor niets staat de inwoner centraal en is inwonersparticipatie steevast het belangrijkste punt op de agenda. De actieve en diverse groep steunfractieleden – waarvan de jongste 18 jaar is en de oudste de 80 nadert – geeft de gezamenlijke partijen een brede basis in de Tilburgse samenleving, waar altijd plaats is voor meer inwoners die mee willen doen. Daarbij is elke inwoner van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel van harte welkom.

De komende periode gaan de fracties van beide partijen gebruiken om te kijken op welke politieke onderwerpen ze samen kunnen werken en hoe ze elkaar het beste kunnen versterken. Samenwerking kan de invloed van de lokale politiek nog groter maken. Iedereen met interesse in de lokale politiek wordt opgeroepen om zich aan te sluiten.

Gemaakt door PlugrTV.

Dank u voor het delen!