Van ons burgerraadslid Eric Roels.

Samen met Marie-Thérèse, onze voorzitter, heb ik op Valentijnsdag een bezoek gebracht aan ’t Pijlijser Huys. Een kleinschalige woonvorm voor dementerende bejaarden. Een geweldig mooi initiatief met 8 bewoners en een 4-tal verzorgers.

We hebben gemerkt dat de bewoners genieten van het samenzijn met elkaar. Er is een grote woonkamer en ze kijken naar het Carnaval met natuurlijk een lekker borreltje erbij. We hebben ze verwend met een gebakje met een hart erop om hen “een hart onder de riem te steken”.

Het is een mooi huis waar elke bewoner een eigen kamer heeft maar daar alleen gebruik van maakt om te slapen en bezoek te ontvangen. Verder zijn ze samen in de woonkamer en als het lekker weer is gaan ze naar buiten. Achter is een mooie tuin met een terras maar ze trekken er ook met een eigen bus op uit om allerlei attracties te bezoeken.

Er is echt aandacht voor de bewoner en alles staat in het teken van wat de bewoners zelf graag willen. Ze zijn daar gelukkig ondanks de aanwezige beperkingen.
Individuele zorg, aandacht en waardering.

De inwoners staan centraal zoals ook bij Lokaal Tilburg.

Dank u voor het delen!