De Rijksoverheid verdeelt jaarlijks 25 miljoen euro aan politieke partijen, zodat zij budget hebben voor jongerenafdelingen, onderzoek, professionalisering en trainingen. Maar dit geld gaat alleen naar landelijke partijen.

Lokale partijen krijgen niks hiervan, terwijl zij bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen maar liefst één derde van de stemmen kregen. In totaal zijn er in heel Nederland ongeveer 1.100 lokale partijen die hetzelfde werk doen als hun landelijk georganiseerde collega’s, maar met veel minder middelen.

De organisatie ‘Kennispunt Lokale Politieke Partijen’ organiseert daarom een petitie, om de Wet op de Politieke Partijen zo aan te passen dat lokale politieke partijen zo snel mogelijk gelijk behandeld worden als landelijke partijen en in aanmerking kunnen komen voor subsidie en ondersteuning.

Uiteraard steunen wij dit initiatief van harte en wij roepen u op om ook te tekenen! Dat kan op de website subsidielokalepartijen.petities.nl.

Dank u voor het delen!