In de nacht van zondag 3 naar maandag 4 januari werd Tilburg geconfronteerd op een bomaanslag op een Poolse supermarkt aan het Paletplein. De ravage was groot en de winkel raakte zwaar beschadigd. “Het is een wonder dat er geen gewonden zijn gevallen” valt uit de mond van buurtbewoners op te tekenen. De schrik zit er dan ook goed in bij omwonenden rondom Poolse supermarkten in Tilburg.

Reden voor Lokaal Tilburg de volgende vragen te stellen.

  • In Tilburg zijn met name in de buurt- en wijkwinkelcentra steeds meer Poolse supermarkten gevestigd, veelal omringt door woningen boven de winkel en/of in de direct omgeving. Is bij de gemeente bekend hoeveel Poolse supermarkten binnen onze gemeente gevestigd zijn en zo ja, hoeveel ?
  • Poolse supermarkten in andere gemeenten zoals Aalsmeer en Beverwijk worden 24 uur per dag bewaakt, o.a. via cameratoezicht, dit in opdracht van de desbetreffende burgemeester. Hoe gaat Tilburg hierop acteren?
  • Bij de omwonenden van Poolse supermarkten zit de schrik er goed in, op welke wijze gaat u deze inwoners gerust stellen?
  • Zijn de aanslagen op Poolse supermarkten een reden om het vestigingsbeleid voor nieuwe Poolse supers kritischer tegen het licht te houden met betrekking tot locatiekeuze, overlast omwonenden etc.?

Als Lokaal Tilburg hebben we de mogelijkheid om vragen te stellen aan het College: de burgemeester en wethouders van Tilburg. Vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn stellen we tijden het Vragenhalfuurtje. Vragen die ingewikkelder zijn, of meer uitzoekwerk vergen, stellen we als Artikel 40 (voorheen Artikel 47) vragen.Heeft u ook een vraag die we aan het College zouden moeten stellen, dan kunt u dat aangeven via: tilburgmaawt.nl.

Dank u voor het delen!