Na maanden van geruchten is afgelopen weekend duidelijk geworden dat alle filialen van Hudson’s Bay eind van dit jaar gaan sluiten. Een grote klap voor de 15 steden waar dit warenhuis gevestigd is. Zeker ook voor Tilburg aangezien Hudson’s Bay het visitekaartje is voor de metamorfose van onze binnenstad.

Eerder dit weekend kondigde het College aan te gaan bezuinigen op de investeringen project kernwinkelgebied ondanks de adviezen en waarschuwingen van de partners die fors geïnvesteerd hebben in de Tilburgse binnenstad.

Reden voor Lokaal Tilburg hierover de volgende vragen te stellen.

  • Deelt u de mening van Lokaal Tilburg dat uw mededeling de voorkeur te geven aan “appreciatie voor scenario 3”, simpelweg een bezuiniging op eerder gemaakte beloftes, wel erg ongelukkig samenvalt met het nieuws ook de sluiting Hudson’s Bay”?
  • Hoe wil het College deze negatieve berichten over de ontwikkelingen in onze binnenstad gaan ‘framen’ en is het juist nu niet tijd om volop door te pakken met de metamorfose van Tilburg tot de aantrekkelijkste winkelstad van Brabant?
  • Heeft het college rekening gehouden met de sluiting van dit warenhuis en zo ja, welk noodscenario heeft u klaar liggen?
  • Zo nee, waarom is er niet vroegtijdig geanticipeerd op de mogelijke sluiting van Hudson’s Bay?

Als Lokaal Tilburg hebben we de mogelijkheid om vragen te stellen aan het College: de burgemeester en wethouders van Tilburg. Vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn stellen we tijden het Vragenhalfuurtje. Vragen die ingewikkelder zijn, of meer uitzoekwerk vergen, stellen we als Artikel 40 (voorheen Artikel 47) vragen.Heeft u ook een vraag die we aan het College zouden moeten stellen, dan kunt u dat aangeven via: tilburgmaawt.nl.

Dank u voor het delen!