Bij Lokaal Tilburg zijn signalen binnengekomen over misverstanden met betrekking tot het gebruik van laad- en losplaatsen. Met name langs de linten maar ook op bijvoorbeeld het Transvaalplein zijn speciale parkeerplaatsen voor het laden en lossen van goederen. Recentelijk hebben enkele ondernemers en klanten waarschuwingen en/of bekeuringen ontvangen omdat men tijdens de controle net in de winkel was om het product op te halen of te betalen.

Een concreet voorbeeld is het ophalen van een nieuwe televisie: auto staat met alarmlichten aan op een laad- en losplaatsen en terwijl de klant binnen zijn bestelling ophaalt zit er inmiddels een bekeuring op.

Reden om onderstaande vragen te stellen.

Voor welke voertuigen zijn deze laad- en losplekken nu precies bedoeld?
Gelden voor alle laad- en losplekken dezelfde spelregels betreffende gebruik, tijden etc.?
Op de site van de gemeente, www.tilburg.nl, geeft de zoekterm “laad en los(sen)” geen resultaat. Waar valt gemeentelijke informatie over deze “spelregels” te vinden?


Als Lokaal Tilburg hebben we de mogelijkheid om vragen te stellen aan het College: de burgemeester en wethouders van Tilburg. Vragen die eenvoudig te beantwoorden zijn stellen we tijden het Vragenhalfuurtje. Vragen die ingewikkelder zijn, of meer uitzoekwerk vergen, stellen we als Artikel 40 (voorheen Artikel 47) vragen.Heeft u ook een vraag die we aan het College zouden moeten stellen, dan kunt u dat aangeven via: tilburgmaawt.nl.

Dank u voor het delen!