Vragen gesteld in het Vragenhalfuurtje over de behandeling Willem II supporters voorafgaande aan de wedstrijd Ajax – Willem II op zaterdag 3 november j.l. en de rol hierin van de Tilburgse politie.

Waarom kon het ondanks veelvuldig overleg vooraf en de belofte dat er sprake zou zijn van een zgn. “vrij vervoer regeling” zonder beperkingen, toch zo mis gaan? Een groep Tilburgse supporters werd urenlang de vrijheid ontnomen terwijl onze “eigen” agenten machteloos toekeken. Vanzelfsprekend is burgemeester Halsema verantwoordelijk voor het optreden van de ME in Amsterdam, maar er vallen ook vraagtekens te zetten bij het optreden van de Tilburgse autoriteiten.

De Amsterdamse politie benadrukt na afloop dat geen enkele Willem II supporter zich misdragen heeft, er zijn ook geen arrestaties verricht! (nos.nl).

De bewuste supporters spreken over, citaten; “de ergste reis ooit, een complete deceptie, behandeld als vee, opgedreven als schapen” etc. Ook de directeur van Willem II spreekt zijn ongenoegen uit over de aanpak van de Tilburgse supporters.

  • Hoe kijkt het College aan naar de gehele gang van zaken rondom deze uitwedstrijd in Amsterdam?
  • Alle Tilburgse supporters zijn bij aankomst in Amsterdam door de politie apart gefotografeerd, wat gebeurt er met deze persoonsgegevens?
  • Waar komen de verhalen vandaan vanuit Tilburg dat bij het vertrek een kiosk vernield zou zijn, terwijl meereizende Tilburgse agenten dit als “complete onzin” bestempelen?
  • Waarom heeft de Tilburgse politie op vrijdag 2 november, toen bekend werd dat er sprake zou zijn van een “Noodbevel”, dit niet meteen gecommuniceerd met de supporters-coördinator en/of directie Willem II, zodat tijdig andere oplossingen mogelijk waren geweest?
Dank u voor het delen!