In de landelijke media is deze week positief gereageerd op de eerste resultaten van een pilot in de gemeenten Barneveld, Scherpenzeel en Nijkerk. In samenwerking met justitie, lokale overheden, verzekeraars, politie en de rijwielbranche is een systeem geïntroduceerd dat via een ingebouwde chip gestolen fietsen eenvoudig kan traceren en terugbrengen naar de rechtmatige eigenaar.

Inmiddels hebben andere gemeenten zoals Hilversum, Dordrecht, Schiedam, Den Haag, Utrecht etc. aangegeven dit project wellicht ook te gaan invoeren. Zie Telegraaf 27 sept.; “Gemeenten zetten boa’s in als wapen tegen fietsdiefstal.”

Bezoekers, bewoners en ondernemers van onze binnenstad konden letterlijk niet om de “TOP-week” heen! (zie foto) Het was wederom een gezellige boel waarbij onze nieuwe studenten massaal de fiets gebruikten om het introductie-programma af te werken. Was het wild parkeren van al deze fietsen soms onderdeel van het introductieprogramma?

De ca. 3.500 deelnemers gaan zich veelal per fiets door de stad verplaatsen, vaak met een huur/leasefiets die steeds populairder wordt.

  • Zijn deze studenten ingelicht over onze gratis fietsenstallingen op de Heuvel, Concertzaal etc.?
  • Zo ja; op welke wijze,? Zo nee; waarom niet?
  • Zijn verhuur/leasebedrijven als “Swapfiets” ingeschakeld om deze nieuwe studenten en klanten te informeren over het fiets parkeren in Tilburg?
  • Zo ja; op welke wijze? Zo nee; waarom niet?
Dank u voor het delen!