Geacht College,

Vorige week woensdag 1 augustus ontvingen wij een ‘open brief ‘ van de heer Kusters omtrent de vervuiling aan het Pieter Vreedeplein. Deze brief is bijgevoegd als bijlage.

Lokaal Tilburg wil graag weten hoe het kan dat het Pieter Vreedeplein, maar ook andere delen van het centrum zo slecht zijn onderhouden/schoongemaakt (na de Tilburgse Kermis) en stelt daarom de volgende vragen:

  • Aan de Heuvelstraat (zie foto 1) het Pieter Vreedeplein en de Willem II passage (zie foto 2) is nog veel zwerfvuil zichtbaar en/of zijn vuilnisbakken overvol, waarom is/wordt dit niet beter opgeruimd?
  • Ook de wegbedekking met name aan de Heuvel en Heuvelstraat (zie foto 1) ziet er ontzettend smerig uit. Waarom is/wordt dit niet schoongemaakt?
  • De Stadhuisstraat is pas op dinsdag na de kermis opgeruimd. Waarom is hier een berg plastic en vuil gedurende de gehele maandag en een deel van de dinsdag, terwijl de winkels gewoon open zijn, blijven liggen? Wie is verantwoordelijk voor het opruimen van deze straat? De horeca, of de gemeente?

Namens de Lokaal Tilburg fractie,

Anton Kwantes

Dank u voor het delen!